Badminton

Organisator(en): BC de Krammer

Badminton is een sport die voor velen bekent staat als campingspelletje maar voor sommige ook als internationale topsport. Zo is badminton veruit de snelste racketsport ter wereld. Hierbij zijn coördinatie, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen dan ook erg belangrijk. Met smashes van wel boven de 400 km/h, flitsende trickshots, ongelofelijke dives en lange rally’s maakt de sport ook leuk om naar te kijken.

Badminton wordt onderverdeeld in twee verschillende onderdelen: enkelspel en dubbelspel. Enkelspel wordt op een lang veld gespeeld en is het vooral een gevecht man tot man of vrouw tot vrouw. Dubbelspel wordt op een heel veld gespeeld en hierbij is vooral het teamwork erg belangrijk. Je speelt met twee spelers samen. Dit kunnen twee mannen, twee vrouwen of een man en een vrouw zijn.

Ben je benieuwd of deze sport iets voor jou is dan kan je bij ons komen spelen op maandagavond 20:00 in de Grutterswei in Oude-Tonge of komen kijken op 30 november in de Grutterswei waar wij als BC de Krammer een toernooi organiseren.

Tijdens de GO Sports zal een badmintontoernooi worden georganiseerd.

Meer informatie

Contactpersoon organisator: Arco Sarelse: jeugd.bcdekrammer@gmail.com

Op welke dag(en) vindt deze sport plaats?