Basketbal

Organisator(en): Sparta GO

Basketbal is een teamsport die zowel door jongens als meisje wordt beoefend. In een team van 5 spelers is het de bedoeling om een bal in een netje te gooien. Dit netje hangt aan een ring dat aan een bord is bevestigd. In het begin was dit netje en ring een emmer (basket) vandaar de naam basketbal. Belangrijk onderscheid bij Basketbal is dat er met de bal gelopen mag worden als je de bal stuitert (dribbelt). Dit dribbelen is een belangrijke vaardigheid in de sport.

Vaak wordt er gezegd dat je lang moet zijn om deze sport te beoefenen. Het is een feit dat het helpt als je niet te klein bent maar is absoluut geen voorwaarde om deze sport te kunnen beoefenen. Snelheid, balvaardigheid en inzicht zijn belangrijker dan dat je over een lengte van 2.10 meter beschikt.

Op Goeree Overflakkee wordt deze sport ook beoefend. Daarvoor kun je terecht bij Sparta GO in Dirksland. De vereniging bestaat sinds 1992. Deze kleine en gezellige vereniging heeft een aantal jeugdteams en 1 senioren team, dat ook deelneemt aan de competitie.

Als je nieuwsgierig bent en eens een keer wilt komen kijken dan kan dat. We trainen met onze jeugdteams in sporthal de Gooye in Dirksland. Lijkt het je sowieso een leuke sport en zou je wel eens willen kijken of het iets voor jou is kan je ook gewoon meedoen. Je mag zelfs 3x gratis meetrainen om te zien of deze sport iets voor je is waarna je kan besluiten om lid te worden. Ook hier kan je kiezen om alleen te trainen of ook gelijk wedstrijden te spelen.

Passen, vangen, dribbelen en schieten zijn de basisbeginselen van het spel. Onze enthousiaste en ervaren trainers leren je met veel plezier de vaardigheden van het spel en leiden je graag op tot Center, Forward of Guard

https://www.spartago.nl/

Tijdens de GO Sports 2020 zal een 3 tegen 3 toernooi worden georganiseerd.

Voor nadere informatie:
Mail: jbesuyen@imbema.com

Op welke dag(en) vindt deze sport plaats?